De naam van het lijstje kan niet leeg worden gelaten
 • Inloggen
 • Winkelmandje
  ×

  De prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Als niet-EU-burger hoeft u geen btw te betalen. De btw wordt tijdens het afrekenen van uw bedrag afgetrokken!

  ×

  Vetleer - 20mm

  Vetleer (vetsuède) is een leersoort waarbij het leer behandeld is met natuurlijke olie of wax. Vetleer heeft daardoor een bijzonder vet- en wasachtig oppervlak. De kleur is niet aangebracht met een coating, maar diep geïmpregneerd. Hierdoor is de structuur van het leer nog mooi zichtbaar. Vetleer wordt over het algemeen mooier door het gebruik.

  Vetleer heeft weinig onderhoud nodig. Krassen kunnen met de hand worden weggewreven. De warmte van de hand laat de natuurlijke olie weer te voorschijn komen, waardoor de kras verdwijnt. In het gebruik ontstaat al snel een zogenaamde patina, een donkere kleuring, vooral bij leer dat veel in aanraking komt met huidvet. Dit hoort bij het product en maakt het uniek.

  In het Engels wordt dit vetleer ook wel pull-up leather genoemd, naar de lichtere kleur die ontstaat als dit leer opgerekt wordt over de leest. Dit geeft een mooie, levendige afwerking, omdat het leer niet overal evenveel wordt opgerekt. Vetleer is nog steeds een zeer populair materiaal onder makers van de hondenriemen en -halsbanden. Vetleer ligt namelijk heerlijk zacht in de hand en veroorzaakt geen blaren, zelfs niet wanneer de hond hard trekt. Vetleer staat bekend om de weersbestendigheid en behoort al jaren tot het hoogste kwaliteit leer voor de productie van exclusieve hondenlijnen. Een riem gemaakt van vetleer houdt met de juiste zorg jarenlang een mooie uitstraling.

  Tonen als Foto-tabel Lijst

  Producten 1-20 van 21

  Van hoog naar laag sorteren
  1. 20 mm Cognac Bruin Vetleer (pull-up leather) per meter Item #: MT018441
   € 8,95
   per meter
  2. 20 mm Donker Groen Vetleer (pull-up leather) per meter Item #: MT018908
   € 8,95
   per meter
  3. € 14,50
   per 200 g
  4. € 13,50
   per 200 g
  5. 20 mm Pastel Roze Vetleer (pull-up leather) per meter Item #: MT022957
   € 10,95
   per meter
  6. 20 mm Pastel Groen Vetleer (pull-up leather) per meter Item #: MT022895
   € 10,95
   per meter
  Pagina
  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren
  Selectie verfijnen
  Materiaal
  Materiaal Dikte
  Strook Breedte
  Tanning Method
  Leather Thickness
  Patroon
  Kleur