De naam van het lijstje kan niet leeg worden gelaten
×

De prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Als niet-EU-burger hoeft u geen btw te betalen. De btw wordt tijdens het afrekenen van uw bedrag afgetrokken!

×

Elastiek koord

Elastiek koord vind je in deze categorie in allerlei kleuren en maten. Je kunt hier elastiek koord kopen dat je nodig hebt voor specifieke doe-het-zelfprojecten, maar het materiaal komt ook al snel van pas in huis, tuin en keuken. Het meeste elastiek uit deze categorie wordt verkocht vanaf 1 meter.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 175

Van hoog naar laag sorteren
  1. Speciale prijs € 19,95 Normale prijs € 24,95
    per rol 100 mtr
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Selectie verfijnen
Touw Diameter
Patroon

Wat zijn de verschillende maten van elastiek koord?

We bieden verschillende soorten elastiek aan. Voor de meeste koorden gaat het om rond elastiek, maar er zijn ook een aantal platte elastiek touwen. Ook de diameters lopen uiteen. Ons dikste touw in deze categorie is 10 mm, het dunste elastiek 1 mm.

Hoe dikker het elastiek, hoe sterker het is en hoe meer kracht nodig is om het koord uit te rekken. Het blijft natuurlijk wel echt elastisch. Het verschil merk je goed als je verschillende diktes met elkaar vergelijkt, bijvoorbeeld het verschil tussen elastiek 2mm en elastiek 4mm.

Welke dikte het best is, hangt uiteraard helemaal af van wat je wilt maken. Voor de fijnere DIY-projecten wordt meestal gekozen voor de dunne koorden met elastiek 3mm als dikste optie.

Dun elastiek kan ook als mondkapjeselastiek gebruikt worden. Je kunt daarbij kiezen voor het ronde koord van 1 mm, maar de producten met de indicatie in de naam dat ze bruikbaar zijn voor mondkapjes kunnen comfortabeler zijn bij het dragen.

Welke kleuren elastiek koord zijn er?

Er zijn diverse neon elastiek touwen, zoals de kleuren neon oranje, neon geel en neon roze. Rood elastiek draad valt dan wel niet direct onder de neon kleuren, maar is zeker ook een populaire kleur die mooi te contrasteren is.

We bieden meerdere versies groen elastiek aan in onze webshop, dat zijn de kleuren Kelly Green, Apple Green, Kiwi, Moss, Dark Green en Teal. Deze kleuren zijn niet allemaal in elke diameter beschikbaar, je kunt per dikte bekijken wat er aangeboden wordt.

Gekleurd elastiek 1mm is populair voor veel kleine DIY-projecten. Het kan gebruikt worden bij knopen, maar juist ook als rijgkoord voor kralen om sieraden te maken. Je kunt voor het maken van elastiek armbanden ook kiezen voor het veelgebruikte dunne sieraden elastiek.

Elastiek op rol kopen bij Paracord.nl

Een aantal producten uit deze categorie worden als elastiek op rol verkocht, maar voor het grootste gedeelte geldt dat het elastiek wordt verkocht per meter. Vanaf 20-30 meter (afhankelijk van de diameter) wordt ook het meterproduct elastiek op een rol geleverd.

Het elastiek kopen per meter zorgt ervoor dat je op maat kunt bestellen, dus alleen de hoeveelheid meters die je nodig hebt. Een kant-en-klare rol elastiek koord kopen heeft als voordeel dat er geen maatwerk hoeft te gebeuren, waardoor de rol ook goedkoper kan worden aangeboden.

Van welk materiaal is het ronde elastische koord gemaakt?

Het grootste deel van ons assortiment bestaat uit rond elastiek. Dit elastiek koord is van hoge kwaliteit en bestaat uit een gekleurde, fijn gevlochten polyester mantel met een duurzame elastische kern van rubber.

De vlechttechniek van de mantel zorgt dat ook de mantel goed mee kan bewegen met het uitrekken van de rubberen kern. Het elastiek kan ook goed buiten gebruikt worden, doordat het polyester het vocht niet opneemt en relatief lang zijn kleur behoudt.

Het elastiek is ook wasbaar, waardoor het goed te gebruiken is voor kleding of mondkapjes. Let op: het koord krimpt wel iets bij het wassen.

Waar gebruik ik elastiek koord voor?

Elastiek koord, ook wel shock cord genoemd, kan voor allerlei projecten gebruikt worden. Je ziet dit koord bijvoorbeeld gebruikt worden voor kleding en mondkapjes, maar ook voor afrasteringen met elastiek.

Deze elastische koorden worden vaak gebruikt om ander elastiek te vervangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het elastiek voor een trampolinerand of voor afdekzeilen.

Het dunne elastiek wordt vaak in DIY-projecten gebruikt, bijvoorbeeld bij het maken van sieraden of sleutelhangers.