De naam van het lijstje kan niet leeg worden gelaten
 • Inloggen
 • Winkelmandje
  ×

  De prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Als niet-EU-burger hoeft u geen btw te betalen. De btw wordt tijdens het afrekenen van uw bedrag afgetrokken!

  ×

  PPM Multicord

  PPM touw (Polypropylene Multifilament) is een aanvulling op ons Paracord assortiment voor de grotere diameters, of voor plat touw. PPM touw wordt veel gebruikt voor het maken van hondenlijnen en paardenhalsters.

  Wat is PPM touw?

  PPM touw is glanzend, soepel en voelt zacht. Het is licht en neemt zeer gering water op. PPM touw blijft drijven, droogt snel en wordt niet snel vies. PPM touw is goed bestand tegen schimmel en rot. Het bevat geen giftige stoffen en is dus veilig voor mens en dier (OEKO-TEX® keurmerk). Door deze eigenschappen is dit PPM touw zeer geschikt voor het maken van hondenlijnen, hondenspeeltjes en paardenhalsters.

  PPM touw zonder kern/ plat 

  Plat PPM (Polypropylene Multifilament) touw zonder kern is zeer geschikt voor het maken van hondenlijnen, en paardenhalsters. Doordat dit PPM touw zonder kern is gevlochten, is het eenvoudig te splitsen (verweven) en kunnen er eenvoudig lussen in worden gemaakt met een splitsnaald (bijv.Selma naald).

  Tonen als Foto-tabel Lijst

  Producten 1-20 van 1388

  Van hoog naar laag sorteren
  1. Rood PPM touw 5mm Item #: MT022605
  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren
  Selectie verfijnen
  Product Main Group
  PPM Type
  Touw Diameter
  Patroon

  Verschil tussen PPM touw en Paracord

  PPM touw is in de basis net als Paracord een kernmantel touw, maar PPM word ook gemaakt zonder kern (PPM plat touw zonder kern). Het verschil met Paracord is het basismateriaal, de weeftechniek, en de verhouding tussen de kern en de mantel. Ons "Us Made Paracord" is gemaakt van Polyamide (merknaam nylon). PPM touw is gemaakt van Polypropylene. Beide materialen hebben andere kenmerken. In deze tabel staan een aantal belangrijke kenmerken van PPM touw in vergelijking met Paracord.

   
    PPM Touw (Polypropylene) Us Made Paracord (Nylon)
  Touw rek Zeer gering Veel rek
  UV bestendig Onvoldoende Goed
  Breekkracht Voldoende Heel goed
  Water absortie 0 % 6 %
  Drijft/Zinkt Drijft Zinkt
  Slijtage Matig Goed
   

  Deze instructie video laat zien hoe je in 5 minuten een eenvoudige hondenlijn kunt maken uit een stuk PPM touw. In de video wordt gewerkt met een Selma Split naald #7.5 en #10  Om een idee te geven van de eindeloze weef en knoop mogelijkheden hebben we een aantal PPM voorbeelden verzameld op ons PPM touw Pinterest board.