De naam van de favorietenlijst kan niet leeg worden gelaten
 • Mijn account
 • Winkelwagen
  ×

  De prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Als niet-EU-burger hoeft u geen btw te betalen. De btw wordt tijdens het afrekenen van uw bedrag afgetrokken!

  ×

  Paracord 550 Type III

  Paracord 550 (diameter +/- 4mm.) wordt aangeboden in vele kleuren en patronen. Deze Paracord Type III is origineel in de VS of de EU gemaakt. Het heeft 32 strengen en 7 zachte, gedraaide kernen in het touw. Dit touw is perfect voor al jouw touw projecten zoals: Halsbanden en riemen voor honden, Paardenlijnen, nylon zwepen, armbanden en meer. Specificaties: diameter ca. 4 mm. / Touw bestaat uit 32 strengen met 7 zachte gedraaide kernen. / Breekkracht: 247 kg of 545 lbs. / Gemaakt van Nylon of Polyester.

  ► Verkrijgbaar per meter en vanaf 30 meter geleverd op een rol!

  Nieuwste items

  Tonen als Foto-tabel Lijst

  Producten 1-20 van 882

  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren
  1. Neon Groen & Zwart Helix DNA Paracord 550 Type III Item #: MT021151
  2. Oud Roze (PES) Paracord Type III Item #: MT021013
  3. Neon Koraal Paracord 550 Type III (Tex.PES) Item #: MT021002
  Tonen als Foto-tabel Lijst

  Producten 1-20 van 882

  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren
  Selectie verfijnen
  Product Main Group
  Paracord Type
  Touw Diameter
  Aantal Strengen
  Patroon
  Touw Materiaal
  Touw Constructie

  Wat is Paracord 550?

  Paracord is in allerlei diktes, kleuren en patronen verkrijgbaar. De verschillende diktes worden vaak aangeduid als "Type" of met de bijbehorende breekkracht (in pounds). Zo wordt het meest gebruikte "Paracord Type III" ook wel "550 Paracord" genoemd, omdat het een breekkracht van 550 lbs. (249 kg) heeft. Naast Type III wordt ook Type II veel gebruikt voor meer elegant knoopwerk en 'Type I', 'Micro' en 'Nano' vaak als accessoire koord. De term "Milspec Paracord" wordt gebruikt voor Paracord dat wordt gemaakt op basis van de strenge U.S. Militaire specificaties en is erg geschikt voor buitensport knoopwerk.

  Nylon of Polyester Paracord?

  Door de populariteit van het paracord zijn er inmiddels veel varianten te verkrijgen. Het merendeel van paracord gebruikers geeft de voorkeur aan nylon. De belangrijkste reden is dat nylon natuurlijker aanvoelt dan het meer plastic polyester. Ook is nylon paracord meer elastisch, dit wordt als prettig ervaren door knopers.