De naam van het lijstje kan niet leeg worden gelaten
×

De prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Als niet-EU-burger hoeft u geen btw te betalen. De btw wordt tijdens het afrekenen van uw bedrag afgetrokken!

×

Paracord knooptechniek

Er zijn eindeloos veel paracord knooptechnieken. Wij delen onze favoriete knooptechnieken, patronen en paracord knopen graag met jullie.

Iedere week plaatsen we nieuwe instructievideo's, foto tutorials, pdf’s of paracord ideeën op Facebook, Instagram, YouTube of onze blog. Volg ons op deze platforms om op de hoogte te blijven van de laatste ideeën en tutorials.

Zelfgemaakte armband met 3 kleuren paracord met het snake belly patroon

Hoe leer ik een paracord knoop?

Het simpele antwoord is: doen! Paracord knopen krijg je alleen onder de knie door ze uit te proberen en te herhalen.

Een paracord armband maken en het knopen van een sleutelhanger zijn leuke en toegankelijke manieren om kennis te maken met koord knopen.

Wat is de makkelijkste paracord knoop?

Een van de bekendste knopen is de cobra knoop. Deze knoop is eenvoudig en je kunt hem leggen met 1 of 2 kleuren.

Je kunt hiermee van alles maken, zoals een armband, een sleutelhanger of een hondenhalsband. Hier vind je een tutorial voor een paracord armband maken met de cobra knoop.

Bezig met knopen van de cobra knoop met paracord type 3

Voor makkelijke knopen zoals de cobra knoop zijn meestal weinig stappen nodig en gebruik je 1-3 kleuren. Als deze je makkelijk afgaan en je meer uitdaging wilt, kun je overstappen naar knopen met meer kleuren en ingewikkeldere patronen.

In de MatchMaker vind je veel knopen en vlechten. Je kunt hierin filteren op onder andere de moeilijkheid van de knoop en de hoeveelheid touwen die gebruikt worden. Je kunt dus ook filteren op de makkelijkste patronen en hiermee aan de slag gaan.

Paracord knopen voorbeelden

Voorbeelden van paracord kun je op allerlei media vinden. Er zijn allerlei boeken waarin tientallen knopen staan uitgelegd, zoals de boeken van J.D. Lenzen. Daarnaast kun je online ook veel gratis tutorials vinden. Dit zijn een aantal voorbeelden van knoop instructies op YouTube:

Andere voorbeelden kun je vinden in stap-voor-stap-instructies in de foto tutorials op onze blog:

Voorbeeld van een stapsgewijze tutorial bij paracord knopen

In de creatieve community kun je ook altijd veel inspiratie opdoen. Veel Makers die met paracord en ander koord werken zijn ook heel actief op facebook en instagram en delen daar hun creaties en hun kennis.