De naam van het lijstje kan niet leeg worden gelaten
×

De prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Als niet-EU-burger hoeft u geen btw te betalen. De btw wordt tijdens het afrekenen van uw bedrag afgetrokken!

×

Wat is PPM touw?

PPM touw (Polypropylene Multifilament) is een aanvulling op ons assortiment voor de grotere diameters of voor plat touw zonder kern. Door de eigenschappen van Polypropylene wordt PPM touw veel gebruikt voor het maken van hondenlijnen en paardenhalsters. In deze tabel een opsomming van een aantal eigenschappen van PPM touw.

Kenmerken PPM touw

  • Glanzend en licht gewicht 
  • Makkelijk te knopen, weinig rek
  • Blijft drijven, neemt heel weinig vocht op
  • Niet giftig, veilig voor mens en dier (OEKO-TEX®)
  • Bestand tegen schimmel en rot. Wordt niet snel vies
  • High tenacity Polypropylene Multifilament garens
  • Dichtheid 0.91 g/cm³ (blijft dus drijven)
  • Prima wasbaar op 30ºMade in EU


Verschil tussen PPM touw en Paracord
PPM touw is in de basis net als Paracord een kernmantel touw, maar PPM wordt ook gemaakt zonder kern (PPM plat touw zonder kern). Het verschil met Paracord is het basismateriaal, de weeftechniek en de verhouding tussen de kern en de mantel. Ons "US Made Paracord" is gemaakt van Polyamide (merknaam nylon). PPM touw is gemaakt van Polypropylene. Beide materialen hebben andere kenmerken. In deze tabel staan een aantal belangrijke kenmerken van PPM touw in vergelijking met Paracord.

PPM touw 6 mm. rond met kern
Mooi stevig rond gevlochten PPM touw met een diameter van 6 mm. Net als Paracord heeft dit PPM touw een kern en een mantel. Het is qua diameter vergelijkbaar met Paracord Type V. Echter is de mantel van dit PPM touw relatief veel dikker en heeft het een dunnere kern. Het is gevlochten met 16 strengen en heeft een breekkracht van 520 daN(kg). Het touw wordt veel gebruikt bij het knopen van paardenhalsters, maar ook in de watersport of voor allerlei hobby projecten is het zeer geschikt. Nogmaals: PPM touw blijft drijven!

PPM zonder kern/ plat 
Plat PPM touw zonder kern is zeer geschikt voor het maken van hondenlijnen en paardenhalsters. Doordat dit PPM koord zonder kern is gevlochten, is het eenvoudig te splitsen (verweven) en kunnen er eenvoudig lussen in worden gemaakt met een splitsnaald (bijv. Selma naald). PPM touw 8 mm is relatief dun en PPM touw 12 mm. relatief dik. PPM 8 mm. wordt het meest gebruikt om hondenlijnen mee te maken. PPM 12 mm. wordt vaker gebruikt voor paardenhalsters. Bekijk in deze video hoe plat PPM touw eenvoudig verwerkt kan worden tot een hondenlijn. De mogelijkheden zijn eindeloos!


Om een idee te geven van de eindeloze weef en knoop mogelijkheden hebben we een aantal PPM voorbeelden verzameld op ons PPM touw Pinterest board.
 

ppm-touw-keurmerk